فیشر مقعد پارگی یا شکاف مقعدی در پوشش دیواره ی مقعد، برش یا پارگی در مقعد که به کانال مقعد نیز کشیده می شود. فیشر مقعدی عامل درد پس از اجابت مزاج و خون در مدفوع است. بیشتر فیشر های مقعدی کمتر از یک سانتیمتر بوده، اما مقعد بسیار حساس است. در نتیجه، درد مقعد ممکن است بسیار شدید و همراه با پارگی جزئی باشد.در این مقاله، دلایل فیشر، علائم، تشخیص و 

درمان فیشر مقعدی و راه های جلوگیری از آن را شرح می دهیم.

دلایل فیشر

علل ابتلا به فیشر

فیشر مقعدی دلایل مختلفی دارد.

  • یبوست

    مدفوع بزرگ و سفت بیشتر از مدفوع نرم و کوچک باعث ایجاد ضایعه در مقعد در هنگام اجابت مزاج می شود.

  • اسهال

    اسهال مکرر عامل فیشر مقعدی است.

  • اسپاسم عضلانی

کارشناسان بر این باورند که اسپاسم عضلات اسفنکتر مقعد ممکن است خطر ابتلا به فیشر مقعدی را افزایش دهد. اسپاسم حرکات عضلانی مختصر و خودکار است، زمانی که عضله به طور ناگهانی سفت می شود. اسپاسم عضلانی ممکن است روند بهبودی را تضعیف کند

  • بارداری و زایمان

ن باردار بیشتر در معرض خطر ابتلا به فیشر مقعد مخصوصا در مراحل آخر بارداری قرار دارند. پوشش دیواره ی مقعد هنگام زایمان پاره می شود.

  • بیماری های مقاربتی

بیماری های مقاربتی خطر ابتلا به فیشر مقعد را افزایش می دهند. این بیماری ها عبارتند از سیفلیس، HIV، HPV (ویروس پاپیلومای انسانی)، تبخال تناسلی و کلامیدیا.

  • شرایط اساسی

برخی از شرایط اساسی، مانند بیماری کرون، کولیت اولسراتیو و سایر بیماری های التهابی روده ممکن است باعث ایجاد زخم در مقعد شوند.

  • رابطه ی مقعدی

در موارد نادر باعث فیشر مقعد می شود.

دو حلقه عضلانی (اسفنکترها) مقعد را کنترل می کنند – حلقه بیرونی آگاهانه کنترل می شود؛ حلقه داخلی خیر. اسفنکتر داخلی تحت فشار ثابت است. کارشناسان معتقدند که اگر فشار زیاد باشد، اسفنکتر داخلی ممکن است عامل اسپاسم، کاهش جریان خون، افزایش خطر فیشر مقعد باشد.

عوامل خطر

فشیر مقعدی در همه ی افراد و در هر سن و جنسیتی ممکن است رخ دهد. فیشر مقعدی شایع ترین علت خونریزی مقعد در نوزادان و کودکان است. در بعضی کودکان خون قرمز روشن در مدفوع و یا کاغذ توالت دیده می شود.

در اغلب موارد، فیشر مقعد بدون نیاز به درمان یا جراحی برطرف می شود. کرم موضعی، شیاف یا مسکن ممکن است به کاهش علائم کمک کنند. با این وجود اگر فیشر به درستی درمان نشود مشکلات بیشتری به همراه خواهد داشت.

اگر فیشر مقعدی کمتر از ۶ هفته طول بکشد فیشر حاد نامیده می شود. فیشر مزمن بیش از ۶ هفته طول می کشد. فیشر مقعدی در مراحل اولیه علت مشخص ندارد، در حالی که در مراحل بعد علت آن مشخص می شود.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها